fbpx

Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα στο χώρο σας.

Τα τελευταία χρόνια το “wellness culture” είναι μια τάση που οι περισσότεροι θέλουμε να ακολουθούμε. Η κουλτούρα αυτή προέκυψε καθώς βαρεθήκαμε τα οπτικά πρότυπα και είπαμε να κοιτάξουμε μέσα μας.
Καθώς η ευεξία έχει εισέλθει στο πολιτιστικό mainstream, έχει διατηρήσει μεγάλο μέρος του αντί science και του ατομιστικού ήθους. Η πεποίθηση γύρω από αυτό είναι ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να φροντίζουν τον εαυτό τους και είναι ηθικό τους καθήκον. Πρέπει να γιορτάζεις τον εαυτό σου, να εμπιστεύεσαι το σώμα σου και την έμφυτη σοφία του. Να ζεις την δικιά σου αλήθεια!

Ας φανταστούμε για λίγο ότι η ευεξία είναι κάτι που μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Τότε πρέπει να διατηρούμε τις συνθήκες στον περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε να αναπτυχθεί και να συνεχίσει να ζει. Ακριβώς όπως όταν φυτεύεις ένα δέντρο και το βοηθάς να επιβιώσει. Τα φυτά εκτός από ομορφιά μας φέρνουν και πιο κοντά στην φύση. Ήξερες ότι απλά κοιτάζοντας τα στο σπίτι ή με το να έρχεσαι σε επαφή με αυτά μπορεί να μειώσει το άγχος; και όχι μόνο.
Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικοί συντελεστές καθαρισμού αέρα κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας.

Στην πραγματικότητα, το να θέλουμε καλύτερη ποιότητα αέρα δεν είναι τάση, όλοι το αξίζουμε. Ειδικά στο σπίτι μας όπου χαλαρώνουμε, που είναι αποθηκευμένο το φαγητό μας, ζούνε τα παιδιά μας και οι τετράποδοι φίλοι μας. Τα σπίτια μας εμπεριέχουν υλικά, που περιλαμβάνονται στην κατασκευή του, τα οποία είναι φορτωμένα με χημικά που ίσως απελευθερώσουν αέρια. Μια μελέτη της NASA έδειξε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αφαιρέσουν έως και το 87% των χημικών ουσιών στον αέρα.

Διακόσμησε λοιπόν τον δικό σου χώρο με λίγες (αν όχι όλες) από τις παρακάτω καταπράσινες ομορφιές και βελτιώστε την ποιότητα του αέρα στο χώρο σας.. Θα σε βοηθήσει να πετύχεις στόχους ευεξίας, να έχεις αγάπη και παράλληλα σεβασμό στον εαυτό σου.

VARIEGATED SNAKE PLANT

VARIEGATED SNAKE PLANT in a room setting with a side table



PEACE LILY

peace lily close up

FIDDLE LEAF

fiddle leaf close up in front of the side of a couch

BOSTON FERN

a hand holding boston fern

SPIDER PLANT

spider plant on a blue desk