fbpx

Εμπνευσμένοι τρόποι για να ανανεώσετε τον χώρο σας ξοδεύοντας όσο το  δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Eίναι γεγονός ότι όταν ο κορονοϊός ήρθε στην ζωή μας, μας “ανάγκασε” να περνάμε ακόμα πιο πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι (ακόμη και μετά την καραντίνα). Έτσι είναι ασφαλές να πούμε ότι είμαστε (εδώ και καιρό) έτοιμοι για να φρεσκάρουμε τον χώρο μας.

Για αυτό λοιπόν, είμαι εδώ για να βοηθήσω να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας στη διακόσμηση του σπιτιού. Ι love a good challenge! Σας δείχνω έξυπνα κόλπα και out-of-the-box δημιουργικούς τρόπους για να αναδείξετε την διακόσμηση αλλα και το vibe του σπιτιού σας με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Αυτες τις μέρες, it’s all about aesthetics.

Let’s do this.

Πρώτα πρώτα:

  • ‘Ηρθε η ώρα για να καθαρίσετε ή και να απαλλαγείτε από πράγματα που πλέον δεν εμπνέουν χαρά (βλεπε Marie Kondo). Μπορεί αυτό να σας φαίνετε αλλοπρόσαλλο ωστόσο μπορεί να βοηθήσει. Οταν αναδιοργανώνετε, αναδειατάσετε ή ξεσκαρτάρετε ένα χώρο από πράγματα που δεν χρειάζεστε και δεν θα αξιοποιηθούν any time soon, που απλά καθονται μέσα σε ενα συρτάρι για μήνες (ξέρετε πιο συρτάρι), η περιοχή θα αποκτήσει αυτόματα μία νέα αίσθηση. Επιπλέων θα μπορούσε να βρείτε και κάποιο μπιχλιμπίδι που θα ήταν εύχρηστο και ξεχάσατε ότι το είχατε.

    Η συμβουλή μου είναι να μην ‘αποθηκεύετε’ πραγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ποτέ. Εάν πραγματικά δεν σας αρέσει κατί χαρίστε το και δώστε του μια δεύτερη ευκαιρία να βρει ένα νέο σπίτι. Αν δεν είστε σίγουροι για κάποια πράγματα η εισήγηση μου είναι να βάλετε μέσα σε ένα κουτί τα “ίσως θα τα κρατησω, ίσως και όχι” και ξανασκεφτείτε το την επόμενη εβδομάδα για να δείτε πως νιώθετε.

    Όταν ολοκληρώσετε με το ξεσκαρτάρισμα και το καθάρισμα, φροντίστε να απαλλαγείτε από κάθε αρνητική ενέργεια και ”εξαγνίστε” τον χώρο σας ανάβοντας ματσάκια με φασκόμηλο.

Σαλόνι & κρεβατοκάμαρα

Για να δώσετε μια νέα ατμόσφαιρα στον εσωτερικό σας χώρο, αναδιατάξτε το τραπεζακι του σαλονιού ή τη βιβλιοθήκη σας. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο η αλλαγή σειράς των βιβλίων σας μπορεί να κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε ακόμη μια νέα διάταξη για τα είδη διακόσμησης που έχετε σε ένα ράφι. Αν θέλετε να προσθέσετε μερικά νέα αξεσουαρ, το Etsy έχει ιδιαίτερες επιλογές αλλά και προσιτές τιμές.

 Για ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και λιγότερο δαπανηρό τρόπο για ανανέωση, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τα wall murals.
Ναι, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη “δουλειά”, επόμενος θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με ένα mural σε ένα πιο μικρό τοίχο. Εάν δεν τα ‘χετε και πολυ με το χρώμα, δοκιμάστε το mural σε πιο γήινους τόνους.

Θα θέλατε ένα έργο τέχνης αλλά δεν μπορείτε να επενδύσετε πάνω τους αυτή την στιγμή;

Πλαισιώστε ένα χειρόγραφο σημείωμα από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή το αγαπημένο σας quote. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνό πλαίσιο από την τοπική αγορά και να αντικαταστήσετε την φωτογραφία ή το poster που έχετε αυτήν τη στιγμή. Κάθε φορά που το βλέπετε, θα χαμογελάτε και θα θυμάστε πόση αγάπη σας περιτριγυρίζει.

Αγοράστε μερίκα νέα αξεσουάρ όπως κεριά, διακοσμητικά μαξιλάρια, ελαφριές κουβέρτες.

Κουζίνα

  • Βάλτε ένα ωραίο μπουκέτο ή φρέσκα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε το στο κέντρο του τραπεζιού. Τα χρώματα από τα φρούτα θα φέρουν ένα αέρα φρεσκάδας στον χώρο. 
  • Ανανεώστε τα είδη καθημερινής χρήσης που είναι πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας, όπως ένα μινιμαλιστικό σετ για το σαπούνι τον πιάτων που θα μπορούσατε να το ξαναγεμίσετε. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε με καλάθια το χώρο όπου έχετε ανοιχτή αποθήκευση για να μειώσετε την ακαταστασία.

Μπάνιο

  • Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές προσθήκες ή ανταλλαγή διακοσμητικών στοιχείων για να κάνετε το χώρο αυτό, που περνάτε ένα αξιοπρεπές χρονικό διάστημα μέσα, να φαίνεται καινούργιο και συναρπαστικό. Προσθέστε ένα rustic σκαμπό με φυτό ή δείτε την παρακάτω λίστα για ιδέες μπάνιου κάτω τον €50.
  • Χρησιμοποιηστε τα πιο όμορφα skincare προϊόντα σας ως διακόσμηση μέσα σε ένα μαρμάρινο δίσκο. Όχι μόνο θα φαίνεται πιο elegant αλλα θα είναι και σε ένα μέρος όπου θα διευκολύνει την χρήση τους στην νυχτερινή σας ρουτίνα.